Motesko

Motesko

Fotterapeuter og fysioterapeuter er mest opptatt av hvordan skoen fungerer. Selve utseende er ikke så viktig. Problemet er at folk som ønsker å bruke skoen ofte er svært opptatt av hvordan skoen ser ut. Passer skoen til antrekket ditt? Passer skoen til stilen din? Dette er spørsmål som kommer i tillegg til skoens funksjonalitet.

Damesko med høye hæler

Svært mange damer går i sko med høye hæler, enten vanlige hæler eller kilehæler. Dette er ikke heldig i forhold til belastning på knær og hofter. Kroppen blir tvunget inn i en feil stilling fordi man må opp på tå, selv om hælen gir en viss støtte. Så det er ikke å anbefale at man bruker høye hæler over lengre tid, men det er også småting man kan gjøre for å lindre belastningen. Dette inkluderer forskjellige innleggssåler som gir ekstra demping. Da får foten mer hvile selv om den tvinges inn i en mer unaturlig posisjon. En god såle og en god høyhælt sko kan være behagelig.

Pensko til herrer

Mannfolk bruker ikke høye hæler, men de bruker pensko som ofte ikke er laget for å gå langt i. Skoene er ofte svært stive og slåene er ikke spesielt gode. Dette er ikke noe problem hvis man bare skal bruke dem i noen timer, men skal du bruke disse på jobben så er det lurt å investere i noen gode sko, med gode såler. Disse fås kjøpt, men de koster gjerne litt mer.

Motebildet endrer seg

Det skjer mye på motefronten, også når det kommer til sko. Fargene forandrer seg og hva som er ”inn” forandrer seg. Dessverre så betyr ikke dette at skoene er god for foten din. Et godt eksempel er Uggs. Dette er støvler som både kjendiser og vanlige folk elsker, men som fotterapeuter hater. De har nesten ingen såle og det er ingen støtte oppover på foten. Skoen er så myk at den gjør saken verre enn om man ikke gikk med sko. Så det gjelder å være bevisst på mote, men være fokusert på fothelsen.