Finne rett sko til din fot

Finne rett sko til din fot

Å kjøpe sko er ikke enkelt. De er dyre og det er mange å velge mellom. Derfor er det ikke uvanlig at folk bruker tid på å finne det rette sko paret. Man prøver gjerne skoen litt i butikken for å se om den passer, men det er snakk om svært kort tid. Det er vanskelig å vite hvordan skoen vil føles over tid. Så man får et inntrykk, men må ta en sjanse på at dette inntrykket er korrekt.

Arver sko

Sko er ikke billig. Derfor er det ikke uvanlig at søsken arver sko av hverandre. Dette er rimeligere og det føles ofte greit. Ulempen med å arve sko av hverandre er at sko blir formet av foten. Selv om en liten barnefot ikke legger så mye trykk på skosålen, så vil de forme sålen til en viss grad. Det er litt som når vi voksne sier at vi har ”gått inn” en sko. Da er skoene veldig behagelige å bruke fordi de er tilpasset foten. Ulempen er at enhver fot er unik og en sko har begrenset justeringsmulighet. Så når den først er ”gått inn” så er det vanskelig å få den til å passe en annen fot. Dermed vil skoen føles feil og ikke minst, den vil være feil for den som arver skoen. Den er rett og slett tilpasset en annen fot.

Nye sko

Det aller beste er jo å kjøpe seg nye sko, men da kan det lønne seg å få hjelp av noen som har kunnskap på området. De vil kunne hjelpe deg å finne en sko som passer behovet ditt, enten det er snakk om at du går mye eller at du går lite. Sålen er bare noe av utfordringen. Det er også viktig at resten av skoen sitter godt på foten. Får foten den støtten den trenger eller bør den bygges mer opp? Blir foten fort varm så den trenger å puste eller fryser du mye på føttene? Alt er elementer som må tas med i vurderingen når man skal velge seg en god sko.